Načelnik Miletić u Velikoj Britaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Miletić u Velikoj Britaniji

BEOGRAD, LONDON - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić izjavio je danas da je tokom susreta sa vojnim zvaničnicma Velike Britanije zajednički ocenjeno da postoji niz mogućnosti za unapređenje saradnje dve vojske.

Tokom današnje posete komandi Kopnene vojske upoznati smo sa njihovim angažovanjem u mirovnim operacijama, strukturom i tokom transformacije, a to su iskustva koja će nam svakako koristiti u transformaciji naše vojske, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Miletić.

Miletić, koji od juče boravi u Velikoj Britaniji, u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Londona je naveo i da je razgovarao sa načelnikom Generalštaba Kopnene vojske generalom Dejvidom Ričardsom.

"Saglasili smo se da je vojna saradnja dve vojske dobra, da se ona sada pre svega odvija u oblastima obuke i školovanja što je za nas prioritet, ali da ima prostora za njeno dalje unapređenje", rekao je Miletić.

On je dodao i da je Ričardsa informisao "o namerama za aktivnijim učešćem Srbije u multinacionalnim aktivnostima, pre svega u onim na regionalnom nivou i u okviru programa Partnerstvo za mir".

"Zatražio sam podršku za dalje školovanje naših pripadnika u vojno-obrazovnim institucijama Velike Britanije", rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije dodavši da je za to dobio odgovarajuću podršku.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije danas je obišo Centar za kopneno ratovanje, a posetu Velikoj Britaniji, prvu na ovako visokom vojnom nivou posle nekoliko decenija, završava sutra obilaskom Akademiji odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojna saradnja sa Britanijom

Izvor: RTV Pink, 20.Okt.2009

Miletić i Ričards o unapređenju vojne saradnje. . . Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Miloje Miletić razgovarao je u Velikoj Britaniji sa načelnikom Generalštaba Kopnene vojske te države generalom Dejvidom Ričardsom o unapređenju vojne saradnje, saopštilo je Ministarstvo...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.