Na visini zadatka

Izvor: RTS, 28.Jan.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na visini zadatka

Pojedina domaćinstva zbog snega i dalje bez struje, najkritičnije u jugoistočnoj i zapadnoj Srbiji. Ekipe lokalnih distribucija otklanjaju kvarove. Monteri na banderama provedu i po nekoliko sati.

Zbog neprekidnih snežnih padavina, protekle dve nedelje bez struje je ostalo više od sto hiljada domaćinstava. Ekipe lokalnih distribucija popravile su većinu kvarova. Tako je sada broj kuća koje još nemaju struju smanjen na hiljadu do dve.

"Ni motorne sanke po dubokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snegu ne mogu sa se probiju. Tako da su neka udaljena mesta ostala duže vreme bez napajanja", kaže Životije Jovanović iz EPS-a.

Problema ima u celoj zemlji, ali je i dalje najkritičnije u jugoistočnoj i zapadnoj Srbiji. Svi monteri imaju istu muku - na banderama provedu i više sati, jer pre popravki moraju sa žica da skinu višeslojne naslage snega.

Vladan Veljković iz Elektrodistribucije Vranje kaže da je jako nevreme, koje traje već od 6. januara, izazvalo velike havarije i kvarove na dalekovodima.

Sve elektrodistribucije rade danonoćno. Na nivou EPS-a formiran je i krizni štab kako bi, kažu, organizovno pomagali tamo gde je najviše problema.

Životije Jovanović ističe da je se situacija prati iz sata u sat. "Sada je najvažnije da se putevi osposobe, onda će biti struje za sve naše kupce", navodi Jovanović i izvinjava se pojedinim korisnicima zbog nestanka struje.

Iako se u narednom periodu očekuje veća potrošnja struje, iz EPS-a poručuju građanima da ne brinu i da struje ima dovoljno.

Termoelektrane rade stabilno, a konačno je poboljšana i proizvodnja struje iz hidroelektrana, jer je dotok vode znatno bolji. Zahvaljujući tome je, kažu u EPS-u, i uvoz struje prepolovljen u odnosu na kraj prošle godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.