Na koga liči sin Eltona Džona?!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na koga liči sin Eltona Džona?!

Nakon pet godina srećnog braka sir Elton Džon i njegov izabranik Dejvid Furniš uz pomoć surogat majke su na Božić dobili svog prvog sina kojeg su nazvali Zahari Džekson Levon Furniš-Džon. List " Bild" predstavio je prvu fotografiju malog Zaharija, onako kako ga oni zamišljaju.

Posle sedamnaest godina veze, od kojih su poslednjih pet u legalnoj bračnoj zajednici, i jednog neuspelog pokušaja da usvoje dete, čuveni pevač Elton Džon i kanadski filmadžija Dejvid Furniš >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napokon su uspeli da se ostvare u roditeljskoj ulozi.

Na sam dan Božića, surogat majka im je u jednom kalifornijskom porodilištu na svet donela sinčiča 56 centimetra dugačkog i teškog 3 kilograma i šesto grama, kome su ponosni očevi dali ime Zahari Džekson Levon Furniš-Džon.

Elton Džon danas ima 63 godine, njegov partner Dejvid star je 48 godina. Godine možda jesu problem, ali britanska novinarka Martel Maksvel, koja prati šoubiznis, veruje da novopečenim roditeljima treba dati šansu.

"Situacija nije idealna, jer kad dete bude imalo osam godina, Elton Džon će imati preko 70. Ali šta to zaista znači videće se tek za deset, dvadeset godina. Stvari mogu da se posmatraju i sa potpuno suprotne strane. Ja se trenutno nalazim u Edinburgu i nedaleko odavde jedna 12-godišnja devojčica je pre par godina postala najmlađa britanska majka.

Dete joj je oduzeto, pošto je procenjeno da je majka suviše mlada. Dakle - očevi i majke mogu da budu i premladi i prestari, a neki ljudi takođe misle da dva muškarca ne mogu da budu dobri roditelji. Uvek će biti onih koji se sa nečim ne slažu.

Ali, Eltonu Džonu i Dejvidu Fernišu treba pružiti priliku. Oni su sasvim sigurno dokazali ne samo da su uspešan i srećan par, nego i da očajnički žele da imaju dete", zaključuje Martel Maksvel.

- Preplavljeni smo neizrecivom radošću i srećom. Zahari je zdrava beba i veoma lepo se razvija, tako da smo nas dvojica veoma ponosni i zadovoljni roditelji – poručili su Elton i Dejvid koji za sada ne žele da otkriju identitet žene koja je rodila ovog dečaka.

Nije poznato ni to zašto je par odlučio da surogat majku potraži baš u Kaliforniji. Jedno od objašnjenja bi moglo da bude to da Elton Džon, iako zvanično živi u Britaniji, ima kuću i na Beverli Hilsu, gde provodi dosta vremena.

Osim toga kalifornijski zakoni o surogatstvu nisu toliko strogi kao britanski, kaže BBC-jev dopisnik u Los Anđelesu Piter Bous.

"Zakoni o surogatstvu ovde u Kaliforniji sasvim sigurno dozvoljavaju roditeljima istog pola da uz pomoć surogat majke dobiju dete. Nisu poznati nikakvi detalji o dečakovom biološkom ocu.

To ćemo možda saznati, a možda i nećemo, pošto je par preko svog portparola poručio da namerava da u potpunosti zaštiti privatnost surogat majke. Drugim rečima - uopšte se ne zna da li je ijedan od njih dvojice biološki otac deteta", kaže BBC-jev dopisnik.

"Vest da je Elton Džon postao otac pojavila se otprilike godinu dana nakon što je ukrajinska vlada odbila njegovu molbu da usvoji 14-mesečnog dečaka zaraženog HIV virusom.

Srećom, njegova nastojanja da postane otac sada su dobila daleko srećniji epilog", kaže Gejl Marfi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.