Na Skupštini EPP i o protestima u Srbiji

Izvor: RTS, 21.Mar.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Skupštini EPP i o protestima u Srbiji

Internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević učestvovali su na Političkoj skupštini Evropske narodne partije u Briselu, gde su govorili i o protestima u Srbiji, saopštila je SNS.
Jadranka Joksimović i Miloš Vučević su kazali da je tokom protesta "jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dela opozicije" došlo do upada u prostorije Radio-televizije Srbije i blokade zgrade Predsedništva u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić držao konferenciju za novinare, navodi se u saopštenju.

"Time je pokazano da je primena sile nad institucijama i građanima metod nedemokratske i nasilne politike borbe koji zagovaraju i primenjuju takozvani lideri opozicije", dodaje se u saopštenju.
Kako se navodi, predstavnici SNS-a govorili su i o rezultatima poslednjeg istraživanja javnog mnjenja prema kojem SNS uživa veliku podršku građana Srbije, a koji pokazuju "da odgovorna politka SNS i predsednika Vučića ima poverenje građana Srbije".
Joksimovićeva i Vučević su tokom zasedanja razgovarali sa premijerom Mađarske i predsednikom Fidesa Viktorom Orbanom, članom predsedništva CDU i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, internacionalnim sekretarom španske Narodne partije Garsijem Ernandesom i drugima.
Predstavnici SNS-a su govorili i o političkoj situaciji i Srbiji i regionu, evrointegracijama Srbije, ekonomskim reformama i stabilnom makroekonomskom ambijentu.
Deo saopštenja posvećen je i dešavanjima oko mađarske vladajuće partije Fides, koja je suspendovana u Evropskoj narodnoj partiji (EPP).
"Nakon dugotrajne i otvorene diskusije i konsultacija, EPP i Fides su dogovorno i većinski (190 za, a tri protiv) podržali predlog sa kojim se mađarski premijer Orban saglasio da Fides dobrovoljno privremeno obustavi učešće u radu EPP-a, dok nezavisna komisija EPP-a ne završi Izveštaj o pregledu stanja u vezi sa spornim pitanjima u Mađarskoj", navodi se u saopštenju.
Time je, kako se dodaje u saopštenju SNS-a, pokazano da uprkos nesuglasicama i različitim stavovima EPP ima kapacitet da demokratski i dogovorno iznađe kompromisna rešenja i sačuva stabilnostpred predstojeće evropske izbore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.