NOVAKA ZA PREDSEDNIKA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAKA ZA PREDSEDNIKA

Pobede srpskih tenisera predvođenih Anom i Novakom ujedinile srpsku političku scenu usred predizborne kampanje

BEOGRAD - Teniska groznica koja je zahvatila celu Srbiju, od prodavaca na pijaci pa do profesora univerziteta, nije mimoišla ni političare. Fenomenalne pobede Ane Ivanović i Novaka Đokovića, kao i njihov ulazak u finale Australijen opena, bile su povod da Kurir napravi anketu među srpskom političkom elitom.

Srđan Milivojević, poslanik DS, kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Novak Đoković odličan igrač i da je njegova pobeda samo korak ka pobedi u finalu.

- Mislim da će Australijen open ostati u znaku veličanstvenog trijumfa srpskih tenisera. Verujem u vaskrs i slavu Srbije. Novak će sigurno pobediti - smatra Milivojević.

Željko Tomić, poslanik DSS, koji je pažljivo gledao meč između Novaka i Federera, komentariše da njegova pobeda od 3:0 nije slučajna.

- Novak Đoković je bio veoma dobar i to je plod njegove dobre psihičke i fizičke kondicije. Doduše, već je Tipsarević najavio da Federer nije nikakav vanzemaljac i da se može pobediti. Što se tiče Noleta, on je, po mom mišljenju, psihički najjači igrač na svetu i očekujem da će uskoro biti prvi na ATP listi. Takođe, mislim da će osvojiti Australijen open - kaže Tomić.

Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS, kaže da nije bio iznenađen pobedom Novaka Đokovića nad Federerom.

- Svim srcem navijam za Novaka jer će finale biti teško. Njegov protivnik Conga opasan je udarač, tako da će meč biti izuzetno težak. Ali, Đoković ima veliko srce i uveren sam da će uspeti - kaže Vučić, dodajući da radikali ni njega ni ostale tenisere neće stavljati u predizborni spot kao što je to uradio Tadić.

- Oni su naše nacionalno dobro i mi volimo i Anu, i Jelenu, i Noleta. To što je Tadić stavio Anu Ivanović u spot, ne čudi me jer je stavio i Teslu, koji bi se u grobu prevrnuo kada bi video ko ga eksploatiše i u kakve svrhe- objašnjava generalni sekretar SRS.

Branko Ružić, visoki funkcioner SPS, takođe gleda teniske mečeve i kaže da je evidentno da je Rodžer Federer na zalasku i da više neće biti prvi reket sveta.

- Međutim, to ne znači da će Novak Đoković biti favorit u finalu pošto je motiv kod njegovog protivnika mnogo veći jer je 38 igrač na svetu. Ipak, očekujem Novakovu pobedu i pobedu Srbije - ističe on.

Dragan Marković Palma, predsednik opštine Jagodina, smatra da je pobeda Novaka Đokovića veliki uspeh za Srbiju.

- Očekivao sam da će pobediti Federera jer je Đoković spreman igrač. Ako je sa 3:0 pobedio njega, onda očekujem da će pobediti u finalu. Međutim, to ne bi trebalo da podstiče predsedničke kandidate da njega i druge tenisere stavljaju u svoje spotove - smatra Palma.[ antrfile ]

ČESTITKE NIKOLIĆA, TADIĆA, KOŠTUNICE

Predsednički kandidati Boris Tadić i Tomislav Nikolić, kao i premijer Vojislav Koštunica čestitali su juče teniserima na fantastičnim rezultatima na Australijen openu.

- Od turnira do turnira predstavljate Srbiju na najbolji mogući način i svojim igrama i ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega, dokazujete da Srbija pripada Evropi i svetu - poručio je Boris Tadić i dodao da Srbija neće spavati kada Ivanovićeva, Đoković i Zimonjić budu igrali u finalu.

Sa druge strane, Nikolić je u svojoj čestitki rekao da su najbolji srpski teniseri nastupom i veličanstvenim pobedama priuštili građanima Srbije ogromnu radost i nadu u novi život Srbije.

- Uveren sam da će država u budućnosti umeti suštinski, a ne samo protokolarno da poštuje sve što su najbolji teniseri uradili za svoju zemlju i narod - poručio je Nikolić.

Konačno, premijer Koštunica je poručio da je teško pronaći prave reči da se Ani, Novaku i Nenadu zahvali na sreći i ponosu koji, zahvaljujući njima, osećaju svi u Srbiji.

- Vi ste za sve nas već pobednici. Vaš, Vojislav Koštunica - navodi se u čestitki.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.