Izvor: B92, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA VRSTA DIZELA USKORO U PRODAJI

Beograd -- Vrsilac duznosti generalnog direktora "Naftne industrije Srbije" Dimitrije Vukcevic najavio je pocetak prodaje evro-dizela na nekoliko najprometnijih benzinskih stanica u Srbiji. On je rekao da postojeci dizel ima 20 vise sumpora nego evro-dizel. Ministarstvo za trgovinu, koje je zaduzeno za cene derivata nafte, nekoliko meseci je razmisljalo da li da dozvoli prodaju novog dizela, plaseci se da ce time izazvati vestacku nestasicu jeftinijeg dizela. Prema recima Vukcevica, nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostora za ovakve sumnje, jer NIS ima dovoljne kolicine obe vrste goriva. "U proslosti, kad god se pojavi nov proizvod, to se iskoristi za vecu cenu, pa se ne proizvodi stariji proizvod. To se sada nece desiti, imamo dovoljne kolicine obe vrste goriva", rekao je Vukcevic.

Predstavnici NIS istakli su da je prodaja evro-dizela po ceni od 40,40 dinara po litru, pocela na desetak "Jugopetrolovih" pumpi, a uskoro ce se prodavati i na pumpama drugih naftnih preduzeca u Srbiji. Postojeca vrsta dizela i dalje kosta 36,30 dinara i ima ga na svim pumpama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.