NIKOLA KOJO OSNIVA NOVU STRANKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLA KOJO OSNIVA NOVU STRANKU!

Nakon raskola među šefovima protesta “Jedan od 5 miliona” osnivanje “Samoodbrane” najavio Nikola Kojo, ali i Jovo Bakić, Filip David, Dušan Teodorović, Dušan Petričić, Dubravka Stojanović

Nakon raskola u organizaciji “Jedan od 5 miliona”, glumac Nikola Kojo izgleda da je rešio da sa svojim saborcima osnuje politički pokret koji bi se zvao “Samoodbrana”.

Prema nezvaničnim informacijama, ideja je da se u prvi plan nove organizacije isturi sociolog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jovo Bakić, poznat po svojim ekstremističkim stavovima.

U Predsedništvu “Samoodbrane” trebalo bi da mu se pridruže i akademik Dušan Teodorović i druge javne ličnosti – karikaturista Dušan Petričić, književnik Filip David, istoričarka Dubravka Stojanović, arhitekta Dragoljub Bakić...

#samoodbrana pic.twitter.com/siCg3ZSGIF

— Nikola Kojo (@NikolaKojo2) June 18, 2019

- Poznato je ada je Kojo već dugo nezadovoljan kako aktuelna opozicija deluje protiv režima Aleksandra Vučića. Prvo je kroz “Apel 100 javnih ličnosti” podržao Sašu Jankovića, s kojim se ubrzo rastao. Potom je stao uz proteste “Jedan od pet miliona” i organizovao subotnje šetnje, da bi se potpuno povukao u trenutku kada su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović preuzeli ove skupove. On sada traži način da se sa svojim istomišljenicima – koji ne podržavaju Vučića, ali su nezadovoljni aktuelnom opozicionom scenom – politički angažuje – kaže izvor, koji podseća da je Kojo do sada lansirao više probnih poruka.

- Setite se ideja “N.I.K.O.”, pa “Ni kurta ni murta” za potencijalna imena novog pokreta. Sve su to bili probni baloni, pa ćemo videti i da li je ovo ozbiljna priča sa “Samoodbranom” - objašnjava izvor.

Spekulacije o formiranju novog političkog pokreta juče je na svom Tviteru upravo podgrejao Nikola Kojo, objavivši fotografiju na kojoj se vide Teodorović, Filip David, Petričić, Dubravka Stojanović. Uz potpis “Samoodbrana”. Usledio je niz čestitki tviteraša povodom novog političkog angažmana, što Kojo nijednom rečju nije demantovao.

Dodatnu potvrdu scemu dao je upravo akademik Teodorović, koji je preneo ovu fotografiju na Tviteru, a na pitanje jednog pratioca da li da se nadaju osnivanju pokreta, usledio komentar:

“Nadam se”, da bi na sugestiju drugog tviteraša da se poradi na novom udruživanju jasno poručio: “Trudimo se”.

Potvrdu ovih informacija juče nije bilo moguće dobiti ni od Koja, ni od Teodorovića, ni od Bakića. Dok poslednja dvojica nisu odgovorila na ove tvrdnje, Kojo je tvrdio da ne pravi novi pokret.

- Nemojte molim vas, ne pričam za novine. Ma nikakav pokret ne pravim! Kakav pokret, hajte molim vas! - rekao je Kojo.

S druge strane, politički analitičar Branko Radun, ne isključuje tu mogućnost i prepoznaje Kojove političke ambicije.

- Teško je to proceniti, ali ako ima podršku finansijera, to neće biti problem. Možda i ispipava teren i šalje poruku aktuelnim predstavnicima na političkoj sceni da im može biti smetnja. Već imamo jednog glumca u politici, Sergeja Trifunovića, i ne znam koliko ima prostora za još jednog. Trifunović se nije pokazao previše uspešnim. To su neke opozicione igre, mala bara, mnogo krokodila – ocenjuje Radun.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.