NIJE POSTIGNUT DOGOVOR SA KFOROM

Izvor: Kurir, 19.Okt.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE POSTIGNUT DOGOVOR SA KFOROM

ZUBIN POTOK - Sastanak predstavnika Kfora i predsednika četiri opštine na severu Kosova završen je oko 16 sati bez ikakvog rezultata i dogovora.

Kako saznajemo, predsednici opština ponudili su predstavnicima Kfora da konvojima sabdevaju svoje jedinice na Brnjaku i Jarinju, ali su predstavnici Kfora ultimativno zatražili da se sloboda kretanja omogući i predstavnicima misije Euleksa.

Predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << opština odgovorli su da za takav dogovor nemaju mandat sa severa Kosmeta.

Na kratkoj konferenciji za štampu predsednici opština rekli su da je sastanak prekinuo austrijski general, zamenik komandanta Kfora, Johan Luif koji je, kako su naveli, tokom sastanka bio arogantan i ponašao se neprimeren za jednog oficira.

Predsednici opština su rekli da imaju osećaj da su predstavnici Kfora došli sa namerom da ga miniraju. I da za to optuže Srbe.

Na pitanje da li će Kfor napasti barikade Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin potok rekao je da ih neće iznenaditi ako se Kfor odluči na takav potez koji bi bio katastrofalan.

Prdesednici opština su poručili građanima da ostanu mirni i budu na barikadama.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.