Čelnici opština: Kfor odbio ruku saradnje

Izvor: S media, 20.Okt.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici opština: Kfor odbio ruku saradnje

Kfor se ponaša "antisrpski" i odgovoran je za prekid razgovora na kojem je trebalo da se nađe rešenje, saopštili su čelnici opština sa severa Kosova. Prema njima Kfor je smišljeno prekinuo sastanak i krenuo u akciju uklanjanja barikada.

Čelnici opština sa severa Kosova optužili su danas "militantni i antisrpski" deo Kfora za prekid razgovora kojima je trebalo da se nadje rešenje za uklanjanje barikade i pozvali predstavnike te vojne misije na dogovor. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Predsednici opština naveli su da je Kfor kriv za jučerašnji prekid razgovora navodeći u saopstenju da je Kfor "veoma arogantno odbacio pruženu ruku saradnje i odbio konkretan predlog predstavnika četiri opštine za nesmetano snabdevanje i uobičajene komunikacije jedinica na severu Kosova".

"Izrazito militantni i antisrpski nastrojen deo Komande Kfora arogantnim i ultimativnim ponašanjem smišljeno je razbio - prekinuo sastanak i korektnu saradnju legalnih vlasti iz četiri opštine i predstavnika Kfora", navodi se u zaljučcima koji su danas izdati povodom akcije uklanjanja barikada.

Kosovska vlada osuđuje ubistvo i ranjavanje Srba

Čotrić: Euleks hitno da uhapsi Albanca koji je ubio Srbina

Vlada Srbije poziva na uzdržanost na Kosovu

Čelnici opština Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Kosovska Mitrovica pozvali su Kfor na dogovor i izrazili spremnost za odgovorno rešavanje problema nesmetanog snabdevanja i funkcionisanja Kfora kao mirovne i bezbedonosne misije na području severa Pokrajine.

Predstavnici opština najoštrije su osudili "nasilničko dejstvo Kfora protiv mirnih gradjana severnog dela Kosova i Metohije" i poručili da srpski narod i srpske inistitucije neće odsutati od političke i mirne borbe za svoj opstanak i neće dozvoliti da im bilo ko i bilo kakvom silom nametne prištinske institucije.

Oni su uputili apel domaćoj i svetskoj javnosti da "digne glas u cilju zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda srpskog naroda i drugih gradjana Kosova", da zatraže prestanak nasilja i nateraju "moćnike" da sednu za pregovarački sto, pod okriljem UN, i da se iznadje politički pravedno i održivo rešenje kosovskog pitanja.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.