NE RAČUNAJTE NA NAŠE GLASOVE Bajden u problemu zbog predstojećih izbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2023, 19:23

"NE RAČUNAJTE NA NAŠE GLASOVE" Bajden u problemu zbog predstojećih izbora

Muslimani u Minesoti, koju Bajden planira da poseti u sredu, prošle nedelje su postavili sličan ultimatum za prekid vatre u Gazi sa rokom do utorka u podne.

Muslimani u SAD rekli su da će raditi na mobilizaciji miliona muslimanskih glasača da uskrate donacije i glasove predsedniku Džou Bajdenu na izborima.

Osim ako ne preduzme hitne korake da obezbedi primirje u Pojasu Gaze.

Nacionalni muslimanski demokratski kokus, koji uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << demokratske lidere iz država poput Mičigena, Ohaja i Pensilvanije, koji će verovatno odlučiti o pobedniku izbora, pozvao je Bajdena da iskoristi svoj uticaj na Izrael kako bi posredovao u sporazumu o prekidu vatre u utorak do 17 časova. (22:00 po srednjeevropskom vremenu).

U otvorenom pismu pod nazivom "Ultimatum prekida vatre 2023", muslimanski lideri su obećali da će mobilisati muslimanske glasače da "zadrže podršku, podršku ili glasove za svakog kandidata koji podržava ofanzivu Izraela na palestinski narod".

- Bezuslovna podrška vaše administracije, uključujući finansiranje i naoružanje, odigrala je značajnu ulogu u održavanju nasilja koje uzrokuje civilne žrtve i narušila je poverenje birača koji su vam ranije verovali - napisao je savet.

Pismo je najnoviji znak rastućeg besa i frustracije u arapskoj i muslimanskoj zajednici u SAD zbog Bajdenovog neuspeha da osudi izraelske napade na pojas Gaze nakon napada Hamasovih militanata iz Gaze 7. oktobra u kojem je ubijeno 1.400 ljudi, prema izraelskim vlastima, i uzeo njih 239 kao taoce u Gazi.

Predstavnica u Domu Minesote Rašida Tlaib, koja je palestinskog porekla, objavila je u ponedeljak 90-sekundni video u kome je osudila Bajdenovu podršku "izraelskoj genocidnoj kampanji u Palestini".

- Ne računajte na naše glasove 2024. godine - dodala je ona.

Basim Elkarra, izvršni direktor Saveta za američko-islamske odnose (CAIR) u Sakramentu, rekao je da bi glasovi muslimana mogli biti ključni za Bajdena u njegovoj kandidaturi za drugi mandat 2024. godine, napominjući da je 16 elektorskih glasova Mičigena osvojeno sa malom razlikom od samo 2,6 odsto u 2020.

Rekli su da planiraju da protestuju u sredu kada predsednik poseti njihovu zemlju.

Džejlani Husein iz CAIR-a u Minesoti kaže da je oko 70 odsto muslimana glasalo za Bajdena 2020. godine, i napomenuo da očekuje slične zahteve muslimana u Viskonsinu, Ohaju i drugim državama kasnije ove nedelje.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Muslimani u SAD postavili "ultimatum" Bajdenu: Prekid vatre u Gazi ili nema glasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2023

Organizacija američkih muslimana Nacionalni muslimanski demokratski savet i pojedini aktivisti Demokratske partije, saopštili su danas da će raditi na mobilizaciji muslimanskih glasača u SAD da uskrate donacije i glasove za ponovni izbor predsednika Džozefa Bajdena 2024, osim ako ne bude preuzeo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.