NASTAVAK DIJALOGA 14. OKTOBRA?

Izvor: Kurir, 09.Okt.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVAK DIJALOGA 14. OKTOBRA?

PRIŠTINA - Šef prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da je iz Brisela predloženo da sledeća runda razgovora bude održana 14. oktobra, ali da će u Prištini o tome odlučiti tek nakon sastanka sa posrednikom EU Robertom Kuperom i nakon potvrde da će naredni krug dijaloga biti samo tehničke prirode.

Ona je potvrdila sastanak sa Kuperom u ponedeljak u Prištini, i dodala da će tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << biti upoznata sa stavovima Beograda o nastavku dijaloga. Navela je da je za Prištinu, u nastavku dijaloga, dominantno sprovođenje postignutih dogovora i nastavak razgovora o energetici, telekomunikacijama i regionalnoj saradnji.

Šef srpske delegacije u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je nakon sastanka sa evropskim posrednikom Robertom Kuperom da će dijalog biti nastavljen nakon rešavanja pitanja prelaza na severu Kosova koji su pod kontrolom Kfora, a na kojima su od 16. septembra stacionirani pripadnici kosovske policije i carine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.