NA NOVOSADSKIM ULICAMA JOŠ 15 NOVIH AUTOBUSA

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA NOVOSADSKIM ULICAMA JOŠ 15 NOVIH AUTOBUSA

Vozila imaju klima-uređaje, nizak pod, po 30 mesta za sedenje i 70 stajaćih

NOVI SAD - Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP) "Novi Sad" pustilo je u saobraćaj još 15 novih autobusa, tako da je ove godine vozni park tog gradskog prevoznika obnovljen sa ukupno 26 vozila.

Autobusi „irisbus iveko krosvej", čija je ukupna vrednost oko 2,4 miliona evra bez poreza na dodatu vrednost, JGSP je kupilo svojim sredstvima jer, kako je na promociji novih vozila rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << direktor tog preduzeća Branislav Bogaroški, tu investiciju je omogućila naplata voznih karata, koja je od uvođenja akcije „Red je" veća od 90 odsto.

Novi autobusi imaju klima-uređaje, nizak pod, po 30 mesta za sedenje i 70 stajaćih kao i mehaničku rampu za ulazak invalidskim kolicima.

Koriste evro-dizel gorivo, a evro 5 motori imaju ugrađen sistem koji smanjuje zagađenje okoline.

JGSP je tom investicijom smanjio prosečnu starost svog voznog parka sa dvanaest na ispod deset godina a kako je najavljeno, u toku je postupak nabavke još 21 autobusa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.