Moskva subvencioniše letovanje Rusa u zemlji

Izvor: Beta, 22.Jul.2020, 17:23

Moskva subvencioniše letovanje Rusa u zemlji

Moskva će subvencionisati letovanje Rusa koji ove godine odmor provedu u zemlji, izjavio je danas premijer Mihail Mišustin.Ta odluka je doneta da bi se promovisao domaći turizam, dok su ruske granice zatvorene zbog pandemije korona virusa.Mišustin je još u maju pozvao sunarodnike, velike ljubitelje inostranih plaža, da provedu odmor u zemlji, ocenjujući da je to "bolje i manje opasno"."Vlada je odlučila da izdvoji 15 milijardi rubalja (oko 184 miliona evra) za razvoj domaćeg turizma", izjavio je premijer u obraćanju poslanicima Donjeg doma ruskog parlamenta Dumi.Prema njegovim rečima, taj novac će biti upotrebljen za subvencionisanje dela putovanja gradjana koji ove godine odmor provedu u zemlji. "Visina subvencija će biti izmedju pet i 15 hiljada rubalja (izmedju 60 i 184 evra) u zavisnosti od putovanja", precizirao je Mišustin.Udruženje ruskih turističkih operatera saopštilo je da će nadoknada biti izvršena samo u slučaju kupovine organizovanog putovanja od najmanje pet noćenja plaćenih karticom Mir, koja je ruski konkurent Vizi i Masterkardu.Kako se precizira, te nadoknade su planirane od avgusta za putovanja čija je cena najmanje 25.000 rubalja (307 evra).Unutrašnji avio saobraćaj u Rusiji je obnovljen 1. juna.Ruske vlasti su početkom juna najavile delimično otvaranje granica, ali o obnovi medjunarodnog avio saobraćaja još se razgovara bez ...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Moskva subvencioniše letovanje Rusa u zemlji

Izvor: Danas, 22.Jul.2020

Moskva će subvencionisati letovanje Rusa koji ove godine odmor provedu u zemlji, izjavio je danas premijer Mihail Mišustin.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.