Moramo da odgovorimo, zacementiraćemo

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 10:04

"Moramo da odgovorimo, zacementiraćemo"

Brisel -- Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da Zapadna alijansa mora da odgovori na ekonomski, politički i vojni uspon Kine.

Prema njegovim rečima, konačno saopštenje sa samita NATO-a zacementiraće novu strategiju prema Pekingu.

"Kina nam se približava. Vidimo ih u sajber prostoru, vidimo Kinu u Africi, ali takođe vidimo kako Kina uveliko ulaže u našu ključnu infrastrukturu", rekao je Stoltenberg novinarima u sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO-a, uoči dolaska lidera na samit, prenosi agencija Rojters.

"Znamo da Kina ne deli naše vrednosti. Moramo zajedno da odgovaramo kao savez", rekao je Stoltenberg, dodajući da Kina "nije neprijatelj ili protivnik".

Stoltenberg je rekao da se pogoršavaju odnosi Alijanse i Rusije, ali da se dijalog nastavlja, prenosi agencija RIA Novosti.

Generalni sekretar NATO-a je dodao da će glavna tema samita biti Rusija i predstojeći sasatanak predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.