Miting i kontramiting u centru Skoplja / VIDEO

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting i kontramiting u centru Skoplja / VIDEO

Skoplje -- U Skoplju se okupila grupa ljudi koja protestuje protiv odluke Ustavnog suda da obori zakon kojim je predsedniku države onemogućeno da pomiluje kriminalce.

Nekoliko hiljada ljudi, na poziv opozicionog SDSM-a, uzvikuje "Ua za Ustavni sud", protestujući zbog nedavne odluke Ustavnog suda da ospori zakon kojim su predsedniku zabranjena pomilovanja.

Kritičari navode da ovakva odluka suda ide direktno na ruku vladajućoj VMRO-DPMNE, koja je nedavno bila usred afere prisluškivanja.

Istovremeno, u centru Skoplja okupile su se i pristalice Vlade, smatrajući da moraju da podrže Ustavni sud i zaštite ga od napada opozicije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.