Ministri NATO u Bukureštu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 09:52

Ministri NATO u Bukureštu

Ministri spoljnih poslova NATO nastavili su danas razgovore na sastanku u Bukureštu, tokom kojih će se sastati sa partnerima iz BiH, Gruzije i Moldavije. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je ranije da NATO želi tešnje da sarađuje sa drugim partnerima, kao što su BiH, Gruzija i Moldavija. "Naša tri partnera suočavaju se sa ruskim pritiskom na različite načine.

Zato ćemo na sastanku preduzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dalje korake da im pomognemo da zaštite svoju nezavisnost, povećaju otpornost i odbranu", rekao je on. I Kina je danas na dnevnom radu, na šta ukazuje i izjava šefa luksemburške diplomatije Žana Aselborna, koji je upozorio od upadanja u novu stratešku zavisnost, ovaj put od Pekinga.

Tokom jučerašnjeg dana glavna tema konferencije bila je Ukrajina, kojoj je obećana pojačana pomoć.

Sa sastanka, kako je istakao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, poslata je snažna poruka jedinstva Alijanse i podrške Ukrajini.

On je naglasio da će NATO nastaviti da podržava Ukrajinu koliko god bude trebalo. Preneo je da je usvojena dodatna pomoć u gorivu i agregatima, kako bi se Ukrajini pomoglo u obnovi snabdevanja energijom.

Tokom večeri ministri NATO su razgovarali sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrom Kulebom o, kako je bilo najavljeno, o evroantlanskim aspiracijama Kijeva, ali pre svega potrebama Ukrajine u odbrani od ruske agresije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"NATO potvrdio – ne želi mir"

Izvor: B92, 30.Nov.2022

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da alijansa nije zainteresovana za političko i diplomatsko rešenje u Ukrajini..Ona je navela da zajednička izjava usvojena na sastanku ministara inostranih poslova NATO-a u Bukureštu ukazuje da alijansa ne želi mirno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.