Ministarstvo odbrane objavilo biografije stradalih u KG

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane objavilo biografije stradalih u KG

Ministarstvo odbrane objavilo je biografije kapetana Darka Kostića i mehaničara Željka Nikolića i Dejana Kovačevića.

Njihova tela su pronađena tokom intenzivne pretrage terena u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, gde je u utorak došlo do požara i eksplozije.

Kapetan Darko Kostić je od 20. 09. 2014. godine obavljao dužnost načelnika Odeljenja za tehničko održavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 2003. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru Tehnička služba Kopnene vojske. Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti i više puta je nagrađivan. Kapetan Kostić rođen je 1980. godine u Kragujevcu. Bio je oženjen, otac jednog deteta.

Civilno lice Željko Nikolić je od 10. 05. 1994. godine obavljao dužnost mehaničara za municiju i minsko-eksplozivna sredstva na poligonu za uništavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Željko Nikolić je rođen 1972. godine u Kragujevcu. Bio je otac dvoje dece.

Civilno lice Dejan Kovačević je od 10. 05. 1994. godine obavljao dužnost mehaničara za municiju na poligonu za uništavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

Dejan Kovačević je rođen 1973. godine u Kragujevcu. Bio je oženjen, otac dvoje dece.

U eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u utorak poginuo je i potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić.

Tom prilikom povređeno je 25 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije, a lekarsku pomoć je od trenutka nesreće do danas zatražilo 30 osoba.

Tri osobe čiji su posmrtni ostaci juče pronađeni vodile su se kao nestale. Grupa od 74 radnika se posle eksplozije sklonila u poseban objekat Zavoda, gde su ostali sve do evakuacije. Oni su bili odsečeni, jer se do njih nije moglo doći zbog teškog terena i opasnosti od novih eksplozija.

Eksplozija se dogodila na liniji za delaboraciju (remont) municije.

Danas je nastavljen uviđaj u Tehničko-remontnom zavodu, a ministar odbrane Zoran Đorđević poručio je da se o okolnostima nesreće ne može govoriti dok Tužilaštvo ne pruži konačni nalaz istrage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.