Milion dolara za Haradinajevu odbranu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion dolara za Haradinajevu odbranu

Za odbranu haškog optuženika Ramuša Haradinaja, kome se ponovo sudi u Tribunalu, biće potrebno obezbediti milion dolara, navedeno je na internet stranici Haradinajeve odbrane.

Iz Haradinajeve stranke, Alijanse za budućnost Kosova (ABK), su potvrdili navode o hitnoj potrebi million dolara, ali i da su u velikoj dilemi - gde da nađu tolika sredstva.

"Sredstva su neophodna i to vrlo hitno", navedeno je na internet stranici Haradinajevih advokata, koju priprema koordinator >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odrane britanski advokat Majkl O' Rejli (Mićael O'Reilly).

Prištinski list ''Zeri'' preneo je navode zvaničnika ABK da su trenutno u situaciji kada ne mogu ništa da komentarišu o načinu na koji će obezbediti ta sredstva.

Besnik Tahiri, koji je Haradinajev savetnik, kazao je za "Zeri", da će ABK biti u potpunosti uključen u rad tima za odbranu kao i sa porodicom oko obezbeđivanja bilo koje logistike neophodne za sudski proces.

Prema Tahirijevim rečima, ABK još uvek nije donela odluku da li će se obratiti vladi da obezbedi sredstva za troškove Haradinajeve odbrane.

Kosovska vlada je saopštila da će razmatriti mogućnosti da pomogne odbranu, ukoliko to od nje zatraži Haradinajeva partija.

Suđenje Haradinaju i dvojici kooptuženih za zločine nad Srbima Romima i Albancima na Kosovu 1998. godine počeće kada se završi pretpretresna procedura, a poslednji rok za podnošenje finalnih podnesaka tužilastva i odbrane je 14. decembar, rekla je Tanjugu portparol Haškog suda Nerma Jelačić.

Žalbeno veće Haškog tribunala je 21. jula poništilo oslobađajuću presudu Haradinaju uz obrazloženje da je prvobitni proces obeležilo zastrašivanje svedoka, odlučivši da suđenje bude delimično ponovljeno, po šest tačaka optužnice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.