Milanović odbio Vučićev predlog o danu sećanja

Izvor: B92, 08.Avg.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović odbio Vučićev predlog o danu sećanja

Premijer Hrvatske Zoran Milanović odbacio je inicijativu premijera Vučića o zajedničkom danu sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

"Uz dužno poštovanje i saučešće, niti mi ikome propisujemo praznike i dane žalosti, niti će iko to nama", rekao je Milanović, prenela je agencija Hina.

Milanović je to izjavio u Sinju, gde je bio na otvaranju Muzeja Alke, u sklopu obeležavanja 300-godišnjice Sinjske alke.

Vučić je juče najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će na predstojećoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču, predložiti zajednički dan sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Kako je rekao, to bi bio zajednički datum u kom bi se svi narodi sećali svih stradalih u ratovima na ovim prostorima, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

"Od mržnje i iskopavanja starih rana ne možemo da živimo", rekao je Vučić.

Incijativu je podržao predsednik Republike Srpske, koji je istakao da je to dobra inicijativa koja dolazi u pravom trenutku i deo je kontinuiteta mirovnih napora koje Srbija čini na jačanju pomirenja i saradnje u regionu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović već odbacio Vučićevu inicijativu

Izvor: Mondo, 08.Avg.2015

Premijer Hrvatske odbacio je inicijativu predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića o uspostavljanju zajedničkog dana sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i pre nego što je taj predlog dobio zvaničnu formu...Foto: Beta/HINA/Denis Ceric.."Uz dužno poštovanje i saučešće, niti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.