Milan Pajević na čelu kancelarije

Izvor: Mondo, 09.Avg.2012, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Pajević na čelu kancelarije

Vlada Srbije imenovala je danas Milana Pajevića za direktora Kancelarije za evropske integracije, saopštio je Kabinet potpredsednika vlade za evropske integracije.

Pajević je na tom mestu nasledio Milicu Delević koja je ranije podnela ostavku.

Milan Pajević rođen je u Beogradu 1965. godine, gde je 1989. godine. diplomirao na odseku za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka.

U saopštenju se navodi da je Pajević krajem osamdesetih i početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << devedestih odustao od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio para-diplomatskom delovanju, zbog toga što se "duboko nije slagaoi sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva".

Bio je među osnivačima Evropskog pokreta u Srbiji, a od 1994. do 2000. i potpredsednik zadužen za međunarodnu saradnju, a jedan je od osnivača udruženja građana G 17 plus 1999. godine.

Od promena 2000. bio je savetnik za spoljnu politiku potpredsednika Savezne vlade, a od 2004. Vlade Srbije, Miroljuba Labusa, kao i Nacionalni koordinator Pakta stabilnosti i ambasador u Saveznom ministarstvu inostranih poslova.

Ostavku na zvanje ambasadora i zahtev za prekid radnog odnosa u SMIP-u i Vladi podneo je juna 2004. Od tada do avgusta 2006. je bio zaposlen u G17 institutu.

Jedan je od osnivača Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond) 2006. godine. Nalazi se na mestu predsedavajućeg Međunarodnog savetodavnog odbora ISAC fonda.

(Beta/foto ilustracija Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.