Meteorolog otkrio: Nažalost, za Uskrs...

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 10:52

Meteorolog otkrio: Nažalost, za Uskrs...

Beograd -- Meteorolog Đorđe Đurić govorio je za TV Prva o vremenskim prilikama koje se očekuju tokom prazničnih dana.

"Narednih dana nas očekuje više sunca i temperature primerene proleću. U četvrtak ćemo imati čak i 25 stepeni u pojedinim delovima Srbije, ali nažalost na dan Vaskrsa će biti ponovo oblačno, kišovito i temperature će se kretati od 10 do 15 stepeni", rekao je Đurić.

Za Veliki petak se očekuju kiša i pljuskovi, a onda u subotu kratkotrajna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilizacija do Uskrsa.

U višim planinskim predelima treba ponovo očekivati sneg.

"Zasigurno snežnog pokrivača biće na planinama poput Kopaonika, tamo već ima 40 cm snega, a taj sneg će ostati ne samo tokom praznika, nego sve do kraja meseca", najavio je meteorolog.

Đurić kaže da se čini da su ove godine neki meseci zamenili mesta i to je rezultiralo snegom u aprilu koji je iznenadio mnoge, a naročito u Beogradu, gde je pala veća količina snega.

"Ove godine mart i april su zamenili svoja mesta... Imali smo u martu temperature i do 26 i 27 stepeni stepeni, a onda smo u aprilu imali pravu zimu i sneg u Beogradu", kaže Đurić.

Kako je rekao, tek 20. aprila treba očekivati pravo proleće.

"Do 20. aprila promenljivo i sveže vreme, tek od 20. aprila treba očekivati postepeni porast temperatura kada će one doći do prolećnih 20 stepeni", rekao je Đurić.

Kako meteorolog tvrdi, čak ni tada ne može se očekivati da dani sa višim temperaturama imaju kontinuitet.

Đurić kaže, što se tiče snega, nema razloga za brigu i takvih padavina više neće biti u nižim predelima zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.