Masakr na sahrani u Pakistanu

Izvor: RTS, 08.Avg.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr na sahrani u Pakistanu

Najmanje 38 ljudi poginulo, a 50 ranjeno u samoubilačkom napadu u Pakistanu. Još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

U samoubilačkom napadu na sahrani jednog policajca u Kveti, gradu na zapadu Pakistana poginulo je najmanje 38 ljudi, a 50 povređeno. Među žrtvama je i zamenik generalnog inspektora za policijske operacije u Kveti, Fajaz Sumbal.

Napad su zabeležile kamere, pošto je prenos sahrane emitovan uživo. Napadač je nosio jaknu punu eksploziva, kugličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ležajeva i šrapnela, a eksploziv je aktivirao ispred džamije dok su viši policijski zvaničnici stajali u redu da odaju poštu kolegi.

Još uvek nije poznato ko je odgovoran za napad.

U Kveti, provincijskoj prestonici Balukistana, nalazi se veliki broj ekstremista, uključujući Talibane, razne sektaške grupacije i separatističke borce.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakistan: U napadu 38 žrtava

Izvor: B92, 08.Avg.2013

Keta -- U napadu bombaša-samoubice na pogrebni skup u gradu Keta, u Pakistanu, poginulo je 38 ljudi, a ranjeno je više od 50, novi je bilans žrtava...Napadnuta je policijska stanica tokom pogrebnog skupa u čast oficira policije koji je, s još tri čoveka, ubijen takođe danas u glavnom gradu provincije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.