Izvor: B92, 08.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markač i Čermak vraćeni u pritvor

Hag -- Penzionisani hrvatski generali Ivan Čermak i Mladen Markač vratili su se sa privremene slobode u pritvor Haškog tribunala.

Pretpretresno veće Tribunala je krajem januara suspendovalo raniju odluku o privremenom oslobadjanju Čermaka i Markača i naložilo im da se vrate u pritvor i pojave se na statusnoj konferenciji, zakazanoj za sutra.

Kao jedan od razloga za tu odluku, veće je navelo informaciju, koju je prenela hrvatska štampa, da je Čermak više puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez dozvole Tribunala napuštao mesto boravišta, Krapinske Toplice, i odlazio u Zagreb.

Nalog o suspendovanju boravka na slobodi Čermaka i Markača važiće do daljeg, precizira se u odluci veća.

Čermak i Markač optuženi su, zajedno sa Antom Gotovinom, za zločine nad srpskim civilima u Kninskoj krajini tokom i posle operacije "Oluja" od avgusta do novembra 1999.

Sudjenje trojici penzionisanih hrvatskih generala zakazano je za 7. maj. Oni će se sutra prvi put zajedno pojaviti u sudnici Haškog tribunala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.