Marić: Oliver Ivanović jedna od tema u Briselu?

Izvor: RTS, 21.Avg.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Oliver Ivanović jedna od tema u Briselu?

Puštanje lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića da se brani sa slobode trebalo bi da bude jedna od tema predstojećih razgovora koji će se voditi 24. i 25. avgusta u Briselu, najavio je koordinator pregovaračkog tima za uspostavljanje ZSO Ljuba Marić.
"Planiramo pokretanje tog pitanja u Briselu, a očigledno je da je to možda i neophodno", rekao je Marić Tanjugu.
 
Marić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je naveo da Srbi ne vide nijedan razlog zašto Oliveru Ivanoviću i penzionisanom policijskom pukovniku Draganu Delibašiću, optuženom da je podstrekivao na ubijanje albanskih civila, ne može da bude omogućeno da se brani sa slobode.
"U razgovorima sa međunarodnom zajednicom mi smo isticali da se ne mešamo u rad i nezavisnost pravosuđa i bilo koji postupak, ali ono što tražimo je poštovanje zakona i da se Ivanoviću omogući odbrana sa slobode", rekao je Marić.
Prema njegovim rečima, dešavalo se da optuženi za daleko teža krivična dela imaju mogućnost da se brane sa slobode, dok je Ivanović duže od godinu i po dana u pritvoru.
"Bilo je situacija da su optuženi izlazili iz zatvora, postojali su navodi o posećivanju fudbalskih utakmica, večerama. Ivanović nije u narodu poznat da je učestvovao u bilo kakvim aktivnostima i u najmanju ruku bi mu trebalo omogućiti da se brani sa slobode i mi se nadamo da će se to 26. avgusta i desiti", ističe Marić.
Marić je podsetio da je garancije za Ivanovića i Delibašića dala i Vlada Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.