Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali veliki rokeri

Vokali su i u dvoglasu zvučali savršeno, gitarista je u besprekornoj scenskoj pozi suvereno prebirao po žicama, bubnjari su rutinski održavali odličan ritam, a klavijaturisti krasili zvuk svojim elektronskim bravurama juče u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić". Dobre rok-svirke u Beogradu nisu, srećom, ništa neobično, ali rokeri koji su juče oduševili publiku u „Vuku" jesu. Oni su prva muzička grupa koju čine isključivo mladi ometeni u razvoju.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Vokali Milan i Dragan, gitarista Nikola, bubnjari Vlasta i Ilija i klavijaturistkinja Sanja svirali su bolje od ogromne većine muzikanata koji ne silaze sa ekrana i naslovnih strana. Već prvom numerom, Bajaginom „Tišinom", izazvali su iskrene ovacije publike, dok su njihovi drugovi već na prve taktove zaplesali.

- Od ovih ljudi može mnogo da se nauči. Ovo je, bez šale, pravi „nju vejv", novi muzički talas. Stvorili su fenomenalnu atmosferu, a njihova energija je jedinstvena - bio je oduševljen čuveni Inspektor Blaža koji je već imao čast da sarađuje sa ovim jedinstvenim bendom, svirajući sa njima u Domu za lica ometena u razvoju u Jabuci.

Juče najbolji bend Beograda bez pauze je nizao hit za hitom, ne dopuštajući prisutnima da predahnu. „Crvenu Jabuku" pratio je „Van Gog", čiju su najpoznatiju stvar izveli uz pomoć glumca Ivana Jevtovića.

- Danas mi je posebno drago što sam direktorka, jer mogu odmah da pozovem naše goste da nam sviraju svakog meseca, ako to žele - ponudila je između numera bendu u usponu nove „gaže" direktorka „Vuka" Sanja Đurđević.

Jedan od prijatelja benda pred kraj koncerta poželeo je da čuje „Đurđevdan". Bend nije bio siguran da će umeti da ga izvede, ali je klavijaturistkinja Sanja bez reči zasvirala uvodne note, nakon čega je usledila sigurno najlepša i najoriginalnija verzija ove sijaset puta obrađivane pesme. Inspektor Blaža mogao je samo da podigne ruke u znak priznanja, a većina prisutnih bila je na ivici suza ili preko nje. „Đurđevdanom" je svirka bila završena, a razdragani muzičari kao pravi profesionalci prepustili su se čestitkama i zagrljajima drugova.

- Zadovoljan sam. Uvek ću biti zadovoljan kada ovo radimo. Još ćemo pesama da spremimo za sledeći put - pričao je Milan, strpljivo se upoznajući sa novostečenim fanovima.

Traži se ime za bend

Organizatori koncerta ove jedinstvene postave bili su Kancelarija za osobe sa invaliditetom Opštine Zvezdara i Humanitarna organizacija „Dečje srce”. Grupa još nema ime, pa svako ko želi može da dostavi predlog imena na telefon 3822-547, kao i na adresu ivaminja@yahoo.com

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.