Malarija na Kosovu?

Izvor: Mondo, 25.Apr.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malarija na Kosovu?

Dve od tridesetak žena, koje su u petak iz Sirije i Iraka vrahene na Kosovo, u akciji koju su sprovele privremene prištinske institucije, smeštene su na infektivnu kliniku kosovskog kliničkog centra sa sumnjom da su zaražene malarijom.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prištinska Gazeta Expres piše da se one od ponedeljka nalaze na bolničkom lečenju i juče nisu bile u mogućnosti da prisustvuju saslušanju u Osnovnom sudu.

Detalji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njihovog zdravstvenog stanja, kako se navodi, nisu poznati, ali su podvrgnute svim testovima. Rezultati testiranja još nisu objavljeni.

Žene, za koje se sumnja da su zaražene malarijom, inače, vraćene su iz ratnih zona Sirije u prvoj grupi od 110 građana Kosova.

Priština: Kućni pritvor za žene iz ISIS-a
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mediji: Dve žene vraćene iz Sirije zaražene malarijom

Izvor: B92, 25.Apr.2019

Dve od tridesetak žena, koje su u petak iz Sirije i Iraka vraćene na Kosovo, smeštene su na Infektivnu kliniku kosovskog kliničkog centra...Sumnja se da su zaražene malarijom, navode mediji...Prištinska Gazeta ekspres piše da se one od ponedeljka nalaze na bolničkom lečenju i juče nisu bile...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.