Makro protiv prostitucije?

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makro protiv prostitucije?

Višegodišnji šef grupe za razbijanje prostitucije Mislav Merkaš priveden zbog sumnji da se bavio organizovanjem prostitucije u Hrvatskoj.

Hrvatski šef grupe za razbijanje prostitucije Mislav Merkaš priveden je zbog sumnji da se u slobodno vreme bavio organizovanjem prostitucije.

Merkaš je jedan od vodećih inspektora Odeljenja organizovanog kriminaliteta zagrebačke policije i višegodišnji šef grupe za razbijanje prostitucije u sedištu kriminalističke policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
On je priveden po nalogu kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Merkaš je prvoosumnjičeni u okviru velike akcije kancelarije i policije u kojoj je privedeno petnaestak osoba zbog organizovanja prostitucije.

Kako list nezvanično saznaje osumnjičeni se terete da su organizovani kao grupa, pre svega na području Zagreba organizovali podvođenje više mladih devojaka, u hotelima i u za to posebno unajmljenim stanovima.

Devojke koje su za novac pružale seksualne usluge su iz Hrvatske, navodi list.

Akcija je trajala nekoliko meseci, a policajci su, kako bi prikupili dokaze, između ostalog koristili i mere tajnog snimanja telefonskih razgovora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatski policajac - makro

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2012

Jedan od vodećih inspektora Odeljenja organizovanog kriminaliteta zagrebačke policije Mislav Merkaš priveden je po nalogu kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala zbog sumnji da se bavio organizovanjem prostitucije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.