MUP: Nije bilo žalbi migranata

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Nije bilo žalbi migranata

BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je u sredu da nije primilo nijednu žalbu "iregularnih migranta" zbog policijskog maltretiranja, pretnji ili iznudjivanja novca, o čemu je izvestila medjunarodna organizacija Hjuman rajts voč (Human Rights Watch - HRV).

MUP navodi da su "neprihvatljive izjave" da su migratni maltretirani prilikom registracije i uzimanja zahteva, imajući u vidu da postupku registracije i podnošenja zahteva prisustvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i punomoćnici tražilaca azila, odnosno pravnici Beogradskog centra za ljudska prava i Centra za zaštitu i pomoć tražocima azila.

HRV je u sredu u izveštaju naveo da policija u Srbiji zlostavlja i vredja migrante i tražioce azila, uskraćuje im obaveznu zaštitu i isteruje ih iz zemlje.

Aktivisti HRV-a razgovarali su s migrantima i tražiocima azila koji su opisali napade, pretnje, vredjanje i iznudu, uskraćivanje obaveznih specijalnih mera zaštite dece bez pratnje, te vraćanja po kratkom postupku u Makedoniju.

"Tvrdnje anketiranih migranata i tražilaca azila nisu potkrepljene činjenicama i dokazima koje bi pomogle u procesu utvrdjivanja konkretne odgovornosti policijskih službenika Uprave granične policije", navodi MUP u saopštenju dostavljenom Agencije Beta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

MUP: Nije bilo žalbi migranata

Izvor: Akter, 15.Apr.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da nije primilo nijednu žalbu "iregularnih migranta" zbog policijskog maltretiranja, pretnji ili iznuđivanja novca, o čemu je izvestila međunarodna organizacija Hjuman rajts voč..MUP navodi da su "neprihvatljive izjave" da su migratni...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.