MOSTARCI TRUBILI FIĆI U POZDRAV

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSTARCI TRUBILI "FIĆI" U POZDRAV

MOSTAR - "Zastava 750" je službeno ime malog automobila, koji je na području bivše Jugoslavije poznatiji pod nadimkom "fićo", "fića" ili "fiček".

Ovaj automobil je bio jedan od simbola bivše države i najčešće viđeno vozilo na jugoslovenskim ulicama. Automobil se počeo proizvoditi davne 1955, a zadnji je proizveden 1980.

Danas se ovaj automobil retko viđa u Mostaru pa su Mostarci bili oduševljene kada su ga ugledali kako se spušta niz Kobilovaču. Dok se  vozilo kretalo 40 km/h Mostarci su oduševljeno trubili  pozdravljajući "fiću"  koji se polako, ali sigurno spuštao ka Mostaru, piše hercegovina.info.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mostarci trubili "fići" u pozdrav

Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2011, 07:12

MOSTAR - "Zastava 750" je službeno ime malog automobila, koji je na području bivše Jugoslavije poznatiji pod nadimkom "fićo", "fića" ili "fiček"...Ovaj automobil je bio jedan od simbola bivše države i najčešće viđeno vozilo na jugoslovenskim ulicama. Automobil se počeo proizvoditi davne...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.