MILO NOSI PLATINASTU ČUKU OD 100.000 EVRA!

Izvor: Kurir, 02.Nov.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILO NOSI PLATINASTU ČUKU OD 100.000 EVRA!

Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović počastio se časovnikom od platine marke „brege turbijon“, kakav ima i engleski princ

BEOGRAD - Za njega nema zime.

Nekadašnji premijer Crne Gore i predsednik DPS Milo Đukanović ima sat koji košta neverovatnih 106.076 evra. Prema pisanju Vijesti, reč je o ručno izrađenom časovniku od platine švajcarske marke „brege turbijon".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
U londonskom predstavništvu švajcarske firme na osnovu fotografije je potvrđeno da je reč o kolekciji „Klasik grand komplikasions", sa identifikacionim brojem 3657BA/12/9V6.

- To je ručno rađeni sat, a dostupan je u dve varijante - od žutog zlata, koji košta 94.574 evra, i platine, čija je cena 106.076 evra - navodi list i kaže da se takvi primerci retko se mogu naći. Bivši premijer ga je ekskluzivno prošetao prošle subote na izbornoj konferenciji gradskog odbora DPS.

Zaštitni znak švajcarske firme je istoimeni mehanizam koji je izumeo njen osnivač Abraham Luj Brege oko 1795, a ugrađuje se u sat da bi eliminisao uticaj Zemljine teže na preciznost merenja vremena.

Sat ove marke krasio je zglobove kraljeva, pisaca i brodovlasnika, a danas ga nose šefovi država i biznismeni.

Skupoceni časovnik poseduju i predsednici Rusije i Francuske Dmitrij Medvedev i Nikola Sarkozi, ali i engleski princ Čarls, kao i ruski biznismen Oleg Bojko. Nekad su ga nosili Vinston Čerčil, Luj XVIII, Aleksandar Puškin i grčki brodovlasnik Aristotel Onazis.

Inače, sat koji Đukanović najradije nosi je marke „breket", čija je vrednost procenjena na neverovatnih pola miliona evra. U svojoj kolekciji ima „kartije paša turbijon" od 115.000 evra, „roleks" od 50.000 evra, ali i satove marki „vašeron" i „žerar perego".

Koje sve satove ima

Breket 500.000 evra

Kartije paša turbijon 115.000 evra

Roleks 50.000 evra

Čedina čuka „samo" 30.000 $

Naspram skupocenog sata Mila Đukanovića od 100.000 evra, časovnik lidera LDP Čedomira Jovanovića „ublo", kojim se nedavno počastio a košta do 30.000 dolara, izgleda skromno. Satovi „ublo" poslednjih godina su hit među svetskim džet-setom, a karakterišu ih specijalni materijali, ali i plemeniti - zlato i dijamanti. Inače, Jovanović ima i sat marke „omega", model „simaster" od 7.500 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.