MENHENGLADBAH GAZDA NA RAJNI, BAJER PRETI LIDERU

Izvor: Kurir, 10.Apr.2011, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MENHENGLADBAH GAZDA NA RAJNI, BAJER PRETI LIDERU

Fudbaleri Borusije Menhengladbaha osvojili su važne bodove u borbi za opstanak nakon što su u velikom lokalnom derbiju deklasirali ekipu Kelna rezultatom 5:1.

Fudbaleri Borusije Menhengladbaha osvojili su važne bodove u  borbi za opstanak nakon što su u velikom lokalnom derbiju deklasirali ekipu Kelna rezultatom 5:1.

Popularni “koltovi” ne mogu da se pohvale bog zna kakvim rezultatima u tekućoj sezoni, ali sa najvećim rivalom nemaju ama baš nikakvih problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer su računajući i meč u Kelnu iz prvog dela sezone “jarčevima” čak devet puta zatresli mrežu uz samo jedan primljen gol.

Šou program na stadion Borusija park otvorio je Arango u 29. minutu, da bi do kraja prvog dela supertalentovani Marko Rojs sa dva gola najavio ubedljivu pobedu još uvek poslednjeplasirane ekipe u šampionatu. Keln je preko Milivoja Novakoviča smanjio na 3:1 u 50. minutu, ali su domaći do kraja preko Daemsa i Nordtvita aktivirali “petardu” I dočepali se 26. boda u sezoni.

Menhengladbah se sada nalazi na samo dva boda od mesta koje vodi u baraž za opstanak, dok mu najbliži tim van zone ispadanja (Štutgart) beži samo četiri boda.

U poslednjem meču kola, Bajer Leverkuzen je uz dosta muke ipak uspeo da savlada Sent Pauli koji je prvi stigao u vođstvo pa sada na drugom mestu ima samo pet bodova mnje u odnosu na lidera Borusiju Dortmund. Do kraja nemačke lige ostalo je još pet utakmica.

Bundesliga, 29. kolo

Menhengladbah – Keln 5:1

(Arango 29, Rojs 34, 39, Daems 65 p, Nordvit 67 – Novakovič 50)

Leverkuzen – Sent Pauli 2:1

(Kisling 66, Bender 77 – Taki 58)

Subota

Bajern – Nirnberg 1:1

Hamburger – Borusija Dortmund 1:1

Frajburg – Hofenhajm 3:2

Hanover – Majnc 2:0

Šalke – Volfsburg 1:0

Štutgart – Kajzerslautern 2:4

Petak

Ajntraht – Verder 1:1

Tabela: Borusija 66, Leverkuzen 61, Hanover 53, Bajern 52, Majnc 45, Nirnberg 43, Hamburger 42, Frajburg 41, Šalke 39, Hofenhajm 37, Keln 35, Kajzerslautern 34, Verder 34, Ajntraht 33, Štutgart 30, Volfsburg 28, Sent Pauli 28, Menhengladbah 26

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.