MAGNOHROMCI NAPUSTILI KABINET GRADONAČELNIKA

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MAGNOHROMCI" NAPUSTILI KABINET GRADONAČELNIKA

Oni su se vratili u skupštinsku salu u kojoj se od 23. februara smenjuju u danonoćnom protestu zahtevajući isplatu zaostalih zarada za koje imaju izvršne sudske presude

KRALJEVO - Bivši radnici "Magnohroma", koji već petnaest dana protestuju u zgradi gradske uprave, oslobodili su kancelariju u kabinetu gradonačelnika i predsednika Skupštine grada u kojoj su boravili prethodna dva dana.

Oni su se vratili u skupštinsku salu u kojoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 23. februara smenjuju u danonoćnom protestu zahtevajući isplatu zaostalih zarada za koje imaju izvršne sudske presude.

Jedan od članova organizacionog odbora protesta Lazar Pavlović kaže da su napustili kancelariju koja se nalazi između kabineta gradonačelnika i predsednika Skupštine, jer su još jednom hteli da pokažu dobru volju i da omoguće sugrađanima da nesmetano obavljaju poslove u gradskoj upravi.

Pavlović je rekao da su pravni zastupnici više od 1.300 bivših radnika koji imaju izvršne sudske presude juče uputili dopis Ministarstvu finansija sa zahtevom da hitno iznađe mogućnost da im iz sredstava budžetske rezerve isplati potraživanja.

"Rešavanjem problema na ovakav način biće omogućeno da se nad "Magnohromom" nesmetano sprovede postupak privatizacije u restrukturiranju", navodi se u dopisu Ministarstvu finansija.

Bivši radnici "Magnohroma" su od gradonačelnika zatražili da pomogne u ostvarivanju kontakta sa Ministarstvom finansija.

Prema sudskim presudama, njima se za neisplaćene zarade duguje oko 570 miliona dinara, odnosno od 14 do 21 plate po radniku. Oni traže i da Ustavni sud hitno razmatra njihov predmet i oceni kao nezakonitu odluku Nacionalne službe za zapošljavanje da nemaju pravo na materijalno obezbeđenje.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović rekao je juče da bivši radnici "Magnohroma" zauzimanjem kancelarije u njegovom kabinetu i kabinetu predsednika Skupštine ometaju rad gradske uprave i svojim interesima podređuju interese ostalih Kraljevčana.

Simović je na konferenciji za novinare u svojoj kancelariji, ispred koje su stajali bivši "magnohromci", rekao da od početka podržava njihov zahtev da im budu isplaćene zarade za koje imaju sudske presude.

On je istakao i da je ispunio njihov zahtev da im obezbedi kontakt sa nadležnim ministarstvima i da interveniše da Ustavni sud ubrza odlučivanje o njihovom predmetu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.