Lukašenkova vojska kreće

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 11:31

Lukašenkova vojska kreće

Minsk -- Oružane snage Belorusije pokrenule vežbe borbene gotovosti svih kategorija pripadnika vojske.

Kako je saopštilo belorusko ministarstvo odbrane, vežbe se održavaju u skladu sa planom obuke.

Vojska je počela planiranu obuku borbene gotovosti

Mere koje su u toku su u skladu sa predviđenim planom obuke i sticanja veština novih reguta, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tass.

Kako se navodi, primarni ciljevi vežbi su unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operativnosti vojnih komandnih centara, unapređenje praktičnih veština komandanata kao i obuka kadrova za delovanje u različitim okruženjima.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije više puta ponovio da Belorusija nema potrebe za mobilizacijom.

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je početkom oktobra da bi u slučaju potrebe moglo da mobiliše 500.000 obučenog osoblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LUKAŠENKO POKRENUO SVOJU VOJSKU: Oružane snage Belorusije počele vežbe borbene gotovosti svih kategorija!

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Dec.2022

Oružane snage Belorusije pokrenule vežbe borbene gotovosti svih kategorija pripadnika vojske. Kako je saopštilo belorusko ministarstvo odbrane, vežbe se održavaju u skladu sa planom obuke. Vojska je počela planiranu obuku borbene gotovosti. Mere koje su u toku su u skladu sa predviđenim planom...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.