Loše bi bilo prekinuti pregovore

Izvor: B92, 02.Okt.2013, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Loše bi bilo prekinuti pregovore"

Beograd -- Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm izjavio je da bi prekid pregovora Beograda i Prištine bila jako loša odluka i da je uveren da će se pronaći kompromisno rešenje.

"Čuo sam za odluku Prištine, čuo sam i za nameru premijera Srbije Ivice Dačića da upozori Brisel da bi Beograd mogao da prekine pregovore sa Prištinom. To bi bilo veoma loše u ovom trenutku", rekao je Vilhelm novinarima na prijemu u nemačkoj rezidenciji povodom Dana ujedinjenja Nemačke.

Vilhelm >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao i da je uveren da će narednih dana ipak biti pronađeno kompromisno rešenje.

Vlada Kosova odbila je ranije danas zahtev premijera Srbije Ivice Dačića da poseti Kosovo, a Dačić je upozorio Brisel da će prekinuti učešće u pregovorima ako Priština ne bude dozvoljavala srpskim zvaničnicima da posećuju Kosovo do kraja kampanje za kosovske lokalne izbore, zakazane za 3. novembar.

Premijer Ivica Dačić upozorio je Brisel da će prekinuti učešće u pregovorima ako Priština ne dozvoli srpskim zvaničnicima da posećuju KiM u izbornoj kampanji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački ambasador: Prekid pregovora bila bi loša odluka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2013

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da bi prekid pregovora Beograda i Prištine bila jako loša odluka i da je uveren da će se pronaći kompromisno rešenje. "Čuo sam za odluku Prištine, čuo sam i za nameru premijera Srbije Ivice Dačića da upozori Brisel da bi Beograd mogao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.