Lončar: Transparentan Fond za lečenje dece

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Transparentan Fond za lečenje dece

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je danas upućen zahtev Ministarstvu finansija za otvaranje računa Fonda za lečenje dece u inostranstvu i najavio da će odluka o njegovom formiranju biti doneta na nekoj od sledećih sednica vlade.

Lončar je rekao da je na sastanku u Vladi dogovoreno kako će izgledati fond i napravljen je njegov kostur, prenosi Tanjug.

"Sada ulazimo u tehničku proceduru, odobrenja otvaranja računa od Ministarstva finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i odluka vlade o osnivanju fonda", rekao je ministar zdravlja novinarima, nakon otvaranja rekonstruisanog odeljenja neurohirurgije u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Lončar je naglasio da će trebati nedelju-dve dana da se završe sve procedure i da fond počne sa radom.

Ministar zdravlja je dodao da će rebalansom budžeta biti izdvojena sredstva za početak rada fonda i da će novac koji je do sada odlazio na finansiranje sportskih klubova sada biti usmeren u taj fond.

Lončar je naglasio da će rad fonda biti transparentan i da će u nadzornom odboru biti ljudi iz struke, organizacija za retke bolesti kao i predstavnici medija.

"Mislim da će ovo vratiti poverenje u sistem humanosti", rekao je ministar zdravlja.

Lončar je naglasio da će Fond za retke bolesti služiti za lečenje dece u inostranstvu kada za to nema mogućnosti u Srbiji.

Odluku će donositi konzilijum lekara na osnovu preporuka stručnjaka iz inostranstva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministar Lončar: Uskoro dečji fond

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2014

POSLE otvaranja rekonstruisanog Odeljenja neurohirurgije u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, ministar zdravlja Zlatibor Lončar u četvrtak rekao da je upućen zahtev Ministarstvu finansija za otvaranje računa Fonda za lečenje dece u inostranstvu i najavio da će odluka o njegovom formiranju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.