Ljubav? Šta je to?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2018, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav? Šta je to?

Dakle, ne možete da kažete da ova emocija postoji samo u filmovima ili da je ljubav nešto, što su mediji stvorili. Postoje neke činjenice o ljubavi koje vas mogu iznenaditi .

Sada, evo nekoliko zanimljivih činjenica o ljubavi.

Otkucaji srca se sinhronizuju ukoliko se sa partnerom gledate više od 5 minuta. Dakle - pogled direktno u oči.

Skloni smo da nam se neko dopadne za samo nekoliko minuta. Istraživanja pokazuju da nam je samo nekoliko minuta potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da odlučimo da li nam se osoba dopada ili ne, kada je upoznajemo.

Zagrljaj leči - da li ste znali da možete osetiti olakšanje od manjih bolova kada zagrlite svoje voljene.

Neka istraživanja tvrde da samo pogled na sliku voljene osobe kada ste sami, može biti iskustvo koje leči.

Ljubav je gotovo kao kokain. Naučnici kažu da ljubav stvara euforično stanje uma koje je slično efekatu kokaina na um.

Istraživanja pokazuju da muškarci gledaju delove tela žene kada žele da imaju flert sa njom, ali kada je oni gledaju u lice, oni biraju potencijalnu partnerku.

Romantika nestaje u toku prve godine veze, ali posvećenost može trajati duže. Stručnjaci su zaključili da romansa ili euforičan osećaj može da nestane u razmaku od godinu dana. Nakon toga, kompatibilnost može da utiče na dalji odnos.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.