Ljajić: Nemački uslovi probni balon

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nemački uslovi "probni balon"

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da nekoliko od sedam uslova nemačkog parlamenta za početak pregovora Srbije o članstvu u EU, među kojima je ukidanje "paralelnih struktura" Srbije na severu Kosova i Metohije, nemaju veze sa realnošću i predstavljaju "probni balon".

Ljajić: Zna se šta su uslovi EU  

Ljajić je istakao da su poznati uslovi za dobijanje datuma pregovora o ulasku Srbije u EU, a to su primena briselskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sporazuma Beograda i Prištine, rešavanje preostalih pitanja iz oblasti telekomunikacije i energetike, kao i problema na severu Kosmeta.

 

On je za TV Pink rekao da stav nemačkog parlamentarca Andreasa Šokenhofa, člana vladajuće koalicije u Nemačkoj, koji je te uslove juče izneo u Beogradu, ne treba minimizirati niti "gurati pod tepih".

 

Ljajić smatra da je reč o "probnom balonu" i da Beograd treba da bude racionalan i postavi "crvene linije" ispod kojih neće ići, ali da zna da mora da učini kompromise, ukoliko misli da dobije datum za početak pregovora.

 

"Da se više ne zamajavamo šta ko kaže, jer svaki dan neki parlamentarac izađe pred Evropski parlament", naveo je Ljajić.

 

Navodeći da je pitanje telekomunikacija i energetike veoma komplikovano, on je napomenuo da međunarodna zajednica traži da se važni energetski sistemi predaju i budu pod direktnom ingerencijom Prištine, dodavši da je reč o vrednoj imovini Srbije.

 

Ljajić je podsetio da je Beograd nudio kompromisno rešenje da Kosovo dobije međunarodni kod 3815, odnosno da se naslanja i na Srbiju, ali i da se pokaže samostalnost sa tim brojem pet.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.