Lista čekanja bez  2.400 mališana

Izvor: Blic, 26.Okt.2009, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista čekanja bez 2.400 mališana

Iako je ove godine upisano 3.500 dece više nego prethodne, na listi čekanja je ostalo još toliko mališana. Sekretarijat za dečju zaštitu ima u planu da do kraja godine obezbedi mesto za oko 2.400 mališana, a da do leta naredne godine reši problem svih zaposlenih roditelja, čija deca su „na čekanju”.



Na oko 20 lokacija grade se nova i nadograđuju postojeća obdaništa, a zakupljeni prostori se rekonstruišu i uređuju kako bi se zbrinuo što veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broj mališana. Samo u septembru je smešteno oko 470 dece, otvaranjem novih vrtića u Sopotu, Rakovici i Ripnju kao i proširenjem obdaništa „Zvezdica” u Mladenovcu.

- Radovi su završeni i na objektu u Batajnici koji će uskoro primiti oko 160 dece. Povećanjem kapaciteta sopotskih i mladenovačkih vrtića, u tim opštinama više nema lista čekanja. Plan nam je da tako bude u celom gradu – istakla je Ljiljana Jovčić, sekretar za dečju zaštitu, prilikom nedavne posete mališana u mladenovačkom vrtiću. Tom prilikom, obišla je i radove na izgradnji Centralne proizvodno - distributivne kuhinje „Centar", kapaciteta 1200 kuvanih obroka. Od Nove godine, u ovoj kuhinji će se pripremati hrana za decu iz svih vrtića Predškolske ustanove „Jelica Obradović” u Mladenovcu.

Polako se nazire rešenje problema najveće liste čekanja na Čukarici na kojoj je oko 900 dece. Završetak radova na novom, velikom obdaništu na Čukaričkoj padini za 270 mališana planiran je za tekući mesec dok će objekat u Sremčici za njih 200 biti gotov u decembru. U aprilu sledeće godine biće završen i vrtić u naselju Cerak 2.

Do Nove godine, za oko 600 malih Zvezdaraca, biće izgrađeni vrtići u naseljima Veliki Mokri Lug i Mirijevo 1 i 2, a nova obdaništa dobiće i Rakovica i Borča.

- Adaptira se još pet objekata uzetih u zakup u Rakovici, Zemunu, Grockoj i na Voždovcu. Što se tiče nadgradnje sprata i povećanje kapaciteta u „Leptiriću” u Ralji, u fazi smo izbora izvođača – dodaje Jovčićeva.

U toku su sanacije vrtića „Labudić" u Rakovici, „Sestre Bukumirović" na Voždovcu, „Biser" na Vračaru kao i obdaništa „Izvorčić”, „Vesna” i „Čuperak” na Novom Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.