Let 3 dobili svoj spomenik

Izvor: Danas, 27.Sep.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Let 3 dobili svoj spomenik

Riječka grupa Let 3 dobila je još jedno u nizu priznanja za dugogodišnji rad na regionalnoj muzičkoj i kulturnoj sceni. U slovenačkom gradiću Sv. Jurij ob Ščavnici otkrivena je skulptura Roberta Juraka, koji je inspiraciju za najnovije delo pronašao u ikonografiji, nekonvencionalnosti i provokativnosti grupe. Spomenik ''Drugačnost bogati" (Različitost obogaćuje) je težak 700 kilograma i predstavlja ideju otvorenog, naprednog razmišljanja i kreativnosti. Onoga što zastupaju inicijatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ovog događaja – kulturno-muzičko društvo "Dežurni krivci" i klub "Jama".

Otkrivanju skulpture su prisustvovali i Let 3, koji su prigodno bili obučeni u crnu svešteničku odeću. U okviru performansa su iz svojih karikaturalnih spolovila ispalili dva počasna plotuna u slavu firmama Zvon 1 i Zvon 2. Te firme su bile u vlasništvu mariborske nadbiskupije a napravile su ogroman dug i bankrotirale. Dug je naravno pao na leđa slovenačke države i njenih građana, a Vatikan je smenio vodeće ljude slovenačke crkvene hijerarhije.

Posle svečanog otkrivanja spomenika, Let 3 su u rasprodatom klubu "Jama" odsvirali ekskluzivan koncert. Bend je na nedavno održanom Trash film festivalu u Varaždinu dobio počasnu nagradu "Zlatna motorka" za nemerljivi doprinos razvoju trash kulture. Bend je nedavno sa poznatom umetnicom Vlastom Delimar snimio spot za aktuelni singl ''Divljakuša''.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.