Lek za zdravstvo

Izvor: Politika, 08.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lek za zdravstvo

Prvi put će ovaj grad dobiti posebnu zgradu Centra za dijalizu u šta će biti investirano 621.000 evra

LESKOVAC – U narednih osam meseci leskovačko zdravstvo bi trebalo da bude preporođeno. Planirano je da se u preuređenje i nabavku opreme za najveću zdravstvenu ustanovu Jablaničkog okruga uloži više od 5,4 miliona evra. Reč je uglavnom o sredstvima Evropske investicione banke, koje je srpsko zdravstvo dobilo za poboljšanje uslova lečenja u gotovo svim zdravstvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ustanovama širom Republike.

– Leskovčani će poboljšanje u zdravstvu moći da osete za manje od osam meseci, jer je planirano da realizacija projekata ne traje duže o tog perioda. Kada je, pak, reč o samoj bolnici, taj period ulaganja može biti duži samo za dva meseca – objasnila je prilikom nedavne posete Leskovcu i početka radova u Zdravstvenom centru Nevena Karanović, generalni sekretar Ministarstva zdravlja.

Ono što je posebno ohrabrujuće jeste podatak da će Leskovac prvi put dobiti posebnu zgradu Centra za dijalizu, a vrednost te investicije je 621.000 evra. Za nekoliko dana bi trebalo da počne da se radi na tom zdravstvenom objektu. Među značajnim investicionim priritetima je i kompletno uređenje Odeljenja psihijatrije i bolesti zavisnosti, dispanzera za mentalno zdravlje, Infektivnog i Grudnog odeljenja, te vešernice i drugih važnih delova leskovačke Bolnice.

Pored gradnje objekata i obnove pojedinih delova Zdravstvenog centra, biće nabavljeni i savremeni aparati, kompletna oprema za oftalmologiju, transfuziju i deo opreme za kardiologiju, urologiju, hirurgiju, patologiju, radiologiju i druga odeljenja.

Na tenderu je za izvođača radova izabran "Niš projekt", pa će tako narednih dana građevinci biti u svim delovima centra ,,od jutra do sutra'', ali kažu da će se truditi kako se ne bi remetio uobičajeni režim oporavka bolesnika, pogotovo ako se zna da je na dvadesetak odeljenja oko 800 bolesničkih postelja.

D. Kocić

[objavljeno: 08.08.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.