Le Pen na strani Rusije

Izvor: B92, 12.Apr.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen na strani Rusije

Moskva -- Predsednica francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen podržala je danas u Moskvi ruski predlog o federalizaciji Ukrajine.

Marin Le Pen je tokom posete Rusiji izjavila da bi "najlogičnije bilo organizovanje federacije u Ukrajini, što bi omogućilo veći stepen autonomije regiona".

"To bi omogućilo autonomiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u istočnom delu Ukrajine, koji oseća bliskost s Rusijom, kao i autonomiju u zapadnom delu Ukrajine koji je blizak Evropskoj uniji. Na taj način bi se očuvala zemlja", rekla je Marin Le Pen.

Predsednica FN-a danas se sastala s predsednikom donjeg doma ruskog palramenta - Dume Sergejom Nariškinom, koji je na spisku osoba kojima je Evropska unija (EU) uvela sankcije posle ruskog pripajanja poluostrva Krim.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nedavno je izjavio da bi rešenje za Ukrajinu bila "federalizacija" te bivše sovjetske republike i izrazio uverenje da je to težnja ukrajinskih južnih i istočnih regiona.

Više zemalja, medju kojima je i Francuska, u poslednje vreme su govorile o mogućnosti "decentralizacije" Ukrajine, kako bi se umanjile tenzije zbog separatističkih težnji istočnog dela Ukrajine u kojima većinu stanovništva čine Rusi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Le Pen za ruski prijedlog o federalizaciji Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2014

Predsjednica francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalni front (FN) Marin Le Pen podržala je danas u Moskvi ruski prijedlog o federalizaciji Ukrajine.   Marin Le Pen je tokom posjete Rusiji izjavila da bi "najlogičnije bilo organizovanje federacije u Ukrajini, što bi omogućilo veći stepen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.