Lajčak u sredu u Beogradu

Izvor: VOA, 28.Jun.2022, 12:11

Lajčak u sredu u Beogradu

BEOGRAD - Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće u Beogradu od 29. juna do 1. jula, saopštila je EU info mreža. Kako se navodi u saopštenju, Lajčak će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednikom raspuštene Skupštine Ivicom Dačićem, kao i sa liderima parlamentarne opozicije i predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji. Lajčak je trenutno na Kosovu, gde je nakon posete Resursnom centru za nestale u Prištini poručio da je pitanje nestalih osoba ostaje hitno, prenosi Fonet. On se u ponedeljak sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a tema razgovora bio je dijalog sa Srbijom. Lajčak je rekao da je čestitao Kurtiju na postizanju sporazuma o energetici, a tokom posete Kosovu, Lajčak će se sastati i sa liderima glavnih opozicionih partija i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, prenosi Fonet.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti sa ambasadorima kvinte i EU razgovarao o dijalogu sa Srbijiom, situaciji na Kosovu i regionu

Izvor: Danas, 28.Jun.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin) razgovarao je danas sa ambasadorima zemalja velike petorke i specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) na Kosovu o dijalogu Kosovo Srbija, aktuelnoj situaciji na Kosovu i političkoj situaciji u regionu, saopštila je Vlada Kosova.

Nastavak na Danas...

Lajčak: O ZSO na narednim sastancima u procesu dijaloga

Izvor: RTS, 29.Jun.2022, 11:11

Visoki predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da dokument o formiranju Zajednice srpskih opština nije na stolu, najavljujući da će se o tom pitanju razgovarati na sledećim sastancima u sklopu dijaloga u Briselu. . Završavajući posetu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.