Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Labudovo jezero" na ledu

Baletsko-scenski spektakl ’’Labudovo jezero’’ na ledu, u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga biće izvedeno 14. decembra u Sava Centru a zbog velikog interesovanja dodata je još jedna predstava od 18 sati.

Pod budnim okom umetničkog direktora Konstantina Rasadina preko četrdeset plesača u fantastičnim kostimima izvodi ovaj spektakl. Oko dvadeset plesača Ruskog državnog baleta poseduje titulu Majstora sporta Rusije, a pored toga morali su da zadovolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visoke standarde u koreografiji, gracioznosti i umetničkom pristupu pokretu.

’’Koreografija za scenu je kao slika’’ tvrdi Rasadin ’’te publika može da je vidi samo iz jednog ugla. U baletu na ledu, ta slika je pokretna i vi je pratite iz svih uglova – svaki pokret je doveden do savršenstva.’’

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.