Izvor: B92, 17.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP želi saradnju s DS-om

Beograd -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da je partnerstvo s DS-om jedino što može menjati i modernizovati Srbiju.

"Naš politički cilj je da presudno utičemo na formiranje Vlade i povećamo stepen prisustva modernih političkih snaga u parlamentu", rekao je Jovanović. On je najavio da će predsednik demokrata Boris Tadić dobiti poziv za prisustvo na izbornoj konvenciji Liberalno-demokratske partije, Građanskog saveza Srbije, Socijaldemokratske unije i Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << socijaldemokrata Vojvodine.

"Mi smo spremni da sarađujemo sa DS. Kroz tu saradnju DS bi bila drugačija u odnosu na prethodne tri godine. U tom poslu mi bismo bili ledolomac, mi bismo diktirali ritam, a ona bi morala da preuzme onu vrstu uloge koju do sada nije igrala u društvu", rekao je on.

"Bila bi osnova politike moderne tranzicije i ubrzanih reformi. Ona do sada nije imala tu snagu, odnosno izgubila ju je 12. marta 2003. godine", kaže on.

"Mislim da je jedno što Srbiju može menjati partnerstvo naše dve liste, uz saradnju sa strankama manjinskih zajednica", rekao je Jovanović i dodao da su uslovi za saradnju vrlo jasni.

"Svako ko želi podršku LDP-a mora znati da ona podrazumeva konkretan rad, emancipaciju žena, proces lustracije, prihvatanje političke realnosti kada se radi o Kosovu ili saradnji s Haškim tribunalom", kaže on.

Apostrofiranje Srpske radikalne stranke kao najvećeg problema Srbije Jovanović je ocenio kao pogrešan potez jer nije ta stranka bila na vlasti protekle tri godine.

"Ako želimo govoriti jasnim jezikom, Srbija je bila u problemu poslednje tri godine zato što je imala nesposobnu vlast, a radikali nisu bili vlast. Vlast je bila personifikovana u Vojislavu Koštunici", kaže on.

"Ne možete plašiti Srbiju radikalima da se ne bi pričalo o kohabitaciji ili koaliciji koja bi trebalo da nasledi kohabitaciju, kroz partnerstvo Tadića i Koštunice", rekao je Jovanović.

Koalicija stranaka okupljenih oko Liberalno-demokratske partije najavila je da će na svojoj listi imati kandidate koji nisu klasični političari. Među njima su i Vesna Pešić, Filip David, Petar Luković, Milutin Petrović i Biljana Cincarević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.