Izvor: B92, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP o saradnji s Đelićem

Smederevo, Loznica -- Ako neko želi da sarađuje sa nama i očekuje našu podršku, onda neka jasno kaže za kakvu politiku tu podršku traži, kažu u LDP-u.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović u Smederevu je, komentarišući najavu Demokratske stranke da će njen kandidat za premijera biti Božidar Đelić, nekadašnji ministar finanasija u vladi Zorana Đinđića, rekao da će Đelić moći da dobije podršku Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV ukoliko njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politički ciljevi budu u skladu sa političkim principima za koje se zalaže ta koalicija.

On je podsetio da su među tim principima zaokret politike prema Kosovu i definisanje programa koji uvažava potrebe građana i realnost da je Kosovo već osam godina nezavisno.

Tu je i stavljanje tačke na saradnju sa Hagom, kroz hapšenje ratnih zločinaca i lustraciju političara i stranaka koje su svoju politiku ostvarili ratom i ratnim zločinima.

Ako kandidat za premijera ne zna šta treba da radi, neka gleda šta je radio naš zajednički premijer Zoran Đinđić, pa će imati našu podršku, rekao je Jovanović.

Lečić: LDP jedina opozicija

Poslanički kandidat Liberalno-demokratske partije Branislav Lečić kaže da je ta stranka jedina opozicija u Srbiji. Lečić je pozvao građane da glasom za tu stranku omoguće pokretanje političkog života Srbije.

"Ovde je uspešno obavljena politička obmana u kojoj su vlast i opozicija isto. Svi su se povezali u interesnu sferu i u ovom trenutku glasanje za LDP i koaliciju koju ona predvodi omogućava pokretanje političkog života Srbije i ostvarenje građanskih interesa", rekao je Lečić.

On je na lozničkoj televiziji Podrinje dodao da je LDP i osnovan upravo zbog građanskih interesa i afirmacije pojedinca u građanskom okruženju.

"LDP je osnovan na osnovu snage ideje koja je liberalna i uklopljena u evropske tokove i zapravo je građansko ishodište", kaže Lečić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.