LDP: Solidarnost sa napadnutim igračima iz Gane

Izvor: Politika, 04.Apr.2011, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Solidarnost sa napadnutim igračima iz Gane

BEOGRAD – Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izrazio je solidarnost sa napadnutim fudbalerima iz Gane i naglasio da napadi na bilo koga, a naročito na strane igrače i ljude koji su kao stranci došli u Beograd i našu zemlju, zaslužuju svaku osudu.

„I u ovom momentu moramo da zaštitimo svaku različitost i bezbednost svakoga ko živi u ovoj zemlji. Boja dresa ili boja kože, nacionalnost ili razlike u jeziku, bilo kakav nesporazum, nikada ne smeju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osnov za napad ili nasilje”, naveo je lider LDP u saopštenju.

„Kao političar i predsednik stranke koja je bila vrlo oštra i dosledna u osudi tragičnog napada na Brisa Tatona i svih drugih oblika nasilja, i danas osećam obavezu da ponudim našu solidarnost sa Princ Tejgom i Dominikom Adijom, napadnutim igračima Partizana iz Gane, kao i svaku moguću pomoć u smirivanju tenzija, naročito u trenucima kada se za nekoliko dana igra fudbalski derbi, koji je uvek događaj sa pojačanim emocijama i rizicima”, naveo je Jovanović.

On je istakao da sve okolnosti moraju biti ispitane i odgovorni kažnjeni, ali da se društvena akcija ne može zaustaviti na tome.

„Uvek je vreme za prevenciju i za rad sa mladim ljudima, da bi se ovakve situacije izbegle. Ne zbog ugleda ili imidža našeg društva, nego zbog njegove budućnosti i osećaja nesigurnosti koji je ne sme biti hronična dijagnoza naših života”, naveo je Jovanović u saopštenju.

Dva, za sada sada nepoznata lica, vređala su danas na rasnoj osnovi dvojicu fudbalera „Partizana” i reprezentivaca Gane, Prinsa Tejga i Dominika Adija, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Do incidenta je došlo oko 15.30 u kafiću u tržnom centru „Delta siti”, na Novom Beogradu.

Tanjug

objavljeno: 04/04/2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.