Kurti: Prihvatamo

Izvor: B92, 06.Feb.2023, 18:59

Kurti: Prihvatamo

Priština -- Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, da Priština prihvata predlog EU.

Kurti je na Tviteru naveo da smatra predlog za normalizaciju odnosa sa Beogradom dobrom osnovom za dalje razgovore i čvrstom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platformom za napredak.

"Prihvatamo predlog EU za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije i smatramo ga dobrom osnovom za dalje razgovore i solidnom platformom za napredovanje", napisao je Kurti.

On je naveo da je imao dobar razgovor sa Lajčakom tokom radnog ručka u Prištini.

"Određena pitanja u vezi s međunarodnim garancijama, mehanizama implentacije i vremenski okviri će biti razmatrani uskoro tokom predstojećih briselskih razgovora. Demokratski koncept evropske orijentacije nam uliva nadu", istakao je Kurti.

Ranije danas Lajčak je obraćajući se novinarima nakon sastanka sa Kurtijem rekao da je tema razgovora bio nastavak dijaloga, kao i da sve dogovoreno u Briselu mora da se implementira.

Lajčak bi danas trebalo da doputuje i u Beograd i sastane se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Prihvatamo predlog EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 06.Feb.2023

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da Priština prihvata predlog Evropske unije za normalizaciju odnosa sa Beogradom. . Aljbin Kurti je...

Nastavak na RTS...

Kurti preneo Lajčaku da prihvata predlog EU za dijalog Kosova i Srbije

Izvor: VOA, 06.Feb.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti saopštio je da prihvata predlog Evropske unije za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije. Kurti je to objavio na Tviteru pošto se u Prištini sastao sa izalslanikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom. "Dobra razmena sa specijalnim izaslanikom EU na radnom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.