Kurc kritikuje plan Angele Merkel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 09:35

Kurc kritikuje plan Angele Merkel

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je plan za obnovu evropske privrede, koji su predložili Nemačka i Francuska.

Kurc je poručio da Austrija ostaje pri stavu da bi privredu Evropske unije trebalo podstaći kreditima koje treba vratiti, a ne davanjem bespovratnih sredstava državama u krizi.

"I dalje ćemo biti solidarni i podržati zemlje koje su najteže pogođene krizom, ali to mora ići preko kredita", podvukao je Kurc u izjavi agenciji APA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Preneo je da je s tim u vezi razgovarao sa premijerima Danske, Holandije i Švedske.

"Naš stav ostaje nepromenjen", naglasio je on.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron su juče predložili program za obnovu privrede EU.

Plan, koji moraju prihvatiti sve članice EU, predviđa uzimanje više milijardi u ime EU preko tržišta kapitala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kurc kritikuje Merkelin plan za obnovu privrede EU

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2020

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je plan za obnovu evropske privrede, koji su predložili Njemačka i Francuska.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.