Kupanje na Miholjdan

Izvor: RTS, 12.Okt.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupanje na Miholjdan

Miholjsko leto produžilo je sezonu kupanja na Petničkom jezeru kod Valjeva.
Dok traje miholjsko leto, na jezeru u Petnici kupaju se istinski zaljubljenici u plivanje, kao što je Valjevka Zorica Jeremić Šević. Nimalo čudno, jer se na jezeru i valjevskim rekama kupa i na kraju zime.

"Ja u Gracu kupam na Svetog Jovana, u Drini sam plivala u decembru. Nije važan datum, voda ima svoje magnetno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << polje, koje je „po njenom". Nekada je hladno u junu, nekada je vruće u janaru", kaže Zorica Jeremić Šević iz Valjeva.
Jesenje boje, ali letnje, temperature iznad dvadeset stepeni privlače ljubitelje prirode na malo veštačko jezero u Petnici, nastalo od rečica Banja i Pocibrava.
"Ovo je Božji dar, ja mogu da vam kažem. Ovde da vidite samo floru i faunu, koja se ovde razmnožava, reprodukuje i uspeva, vi bi se oduševili. Ja sam od ovih ribolovaca, ja nisam ribolovac, saznao da osamnaest vrsta riba ovde ima", kaže nam sagovornik koji uživa na suncu.
Jezero u čuvenom valjevskom predgrađu prava je oaza za šetnju, pecanje, zakuske u prirodi na samo pet kilometara od centra grada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.