Kremlj: Putin posetio Marijupolj

Izvor: Beta, 19.Mar.2023, 10:02

Kremlj: Putin posetio Marijupolj

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Marijupolj, ukrajinski grad razoren u bombardovanju, saopštila je danas pres služba Kremlja, a javile su ruske novinske agencije.Ovo je prvo putovanje ruskog predsednika u ukrajinski grad koji je mesecima bio pod opsadom i koji su ruske snage zauzele u maju 2022.Kako je saopšteno iz Kremlja, Putin je helikopterom doleteo u Marijupolj i obišao je grad automobilom, koji je sam vozio.Putin je razgovarao sa žiteljima Marijupolja i predočen mu je izveštaj o radovima na rekonstrukciji ovog uništenog lučkog grada, na Azovskom moru.Putin je juče bio u iznenadnoj poseti Krimu, poluostrvu koje je Rusija anektirala u 2014, povodom 9. godišnjice aneksije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTINOV ŠOU ZA RUSKU JAVNOST Bizarne scene iz Marijupolja: Usred noći ušao ljudima u stan, na stolu ga čekala hrana (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 19.Mar.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je tokom noći okupirani ukrajinski grad Marijupolj, koji je ruska vojska prvo uništila, a potom i osvojila prošle godine.

Nastavak na Blic...

Putin obišao okupirani ukrajinski grad Marijupolj

Izvor: VOA, 19.Mar.2023

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je okupirani lučki grad Marijupolj, što je njegova prva posjeta ukrajinskoj teritoriji koju je Moskva nelegalno anektirala u septembru. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin stigao u Marijupolj kasno u subotu nakon posjete Krimu, koji je blizu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.